Beauty

MY FAVORITES 2017

Dual language, English below


Hi cả nhà, Kenni đã trở lại sau một thời gian dài nghỉ Tết ta rồi đây.
Bài viết này Kenni sẽ tổng hợp các sản phẩm Kenni yêu thích nhất trong năm 2017. Đây là những sản phẩm được Kenni sử dụng liên tục trong năm vừa qua.
Hi guys, welcome back to my blog!
I’m back after having a long Lunar New Year holiday.
This article I’m going to blog about my favorites 2017. These are the products I used continuously in the past year.

Các sản phẩm có trong bài bao gồm các mục:
The categories included in this article:

 • Skincare
 • Makeup
 • Bodycare
 • Lifestyle

instasize_180212191431

 1. Skincare:

  – The Body Shop Drops of Light Serum:
  Kenni đã sử dụng qua một vài loại serum như VitaminC của Wishtrend hay B5 của Timeless đều thực sự không thích, cho đến khi Kenni mua serum dòng Drop of Light của The Body Shop.
  Thiết kế hũ serum này khá đơn giản nhưng rất sang trọng và có phần xịn.
  Texture lỏng nhẹ, thẩm thấu rất nhanh, giúp da được căng mịn và săn chắc. Về công dụng làm sáng da và giảm các đốm thâm mụn ở mức trung bình khá, tuy nhiên sản phẩm này rất nhẹ dịu và sau một thời gian kiên nhẫn dùng thì Kenni rất hài lòng. Thường thì một số sản phẩm có chứa vitaminC giúp sáng da và trị thâm hay dễ kích ứng lên mụn nếu không hợp với da bạn, tuy nhiên sản phẩm này nói riêng và các sản phẩm của The Body Shop nói chung đều lành tính vì được chiết xuất từ thiên nhiên 100%, có thể mức độ trị liệu nhẹ nhàng hơn nhưng nếu sử dụng trong tầm 3-6 tháng Kenni chắc chắn bạn sẽ thấy hiệu quả rõ.
  Thêm một điểm cộng ở sản phẩm này là bảng thành phần khá đẹp, với hợp chất E-AA hay còn gọi là Ethyl Ascorbic Acid (3-O-Ethyl Ascorbic Acid) đứng ở vị trí thứ 7. Hợp chất E-AA này không gây kích ứng da như hợp chất L-AA Ascorbic Acid (hợp chất L-AA hay có trong các sản phẩm VitaminC như Wishtrend 21.5% serum) và còn cực kỳ hiệu quả trong việc làm sáng, săn chắc và giảm thâm mụn cho da, vì vậy các sản phẩm chứa E-AA thường có giá thành đắt hơn nhiều lần so với các sản phẩm chứa L-AA. Có thể thấy E-AA trong bảng thành phần của sản phẩm high-end khác như Kiehl’s Clearly Corrective Dark Spot Solution serum (Kenni chưa sử dụng serum này nhưng có thể sẽ mua thử).
  Cách dùng: Có 2 cách. Cách 1: nhỏ 2-3 giọt ra lòng bàn tay sau đó xoa đều hai lòng bàn tay vào nhau và áp lên mặt. Cách 2: nhỏ trực tiếp 2-3 giọt lên 3 điểm của khuôn mặt sau đó xoa và vỗ nhẹ để serum thẩm thấu.
  I used a few serums such as Wishtrend Pure Vitamin C21.5 Advanced serum and Timeless Vitamin B5 serum, that I really did not like, until I found The Body Shop Drop of Light serum.
  The design of this serum is quite simple but very chic and elegant.
  Texture is light liquid, very quick absorption, help the skin to be smooth and firm. Lightening skin and reducing dark spot just above average. But this product is very gentle, after using in a period of patience, I was very satisfied.
  Usually, some products contain vitamin C, which makes the skin is breaken out if it does not suit your skin. However, all the products of The Body Shop are extracted 100% from natural so they are all gentle, may the treatment level is milder but if you use within 3-6 months you will definitely see the effect clearly.
  Adding a positive side to this product is a pretty good ingredient list, with E-AA as known as Ethyl Ascorbic Acid (3-O-Ethyl Ascorbic Acid) at 7th place. This E-AA does not irritate the skin like L-AA as known as Ascorbic Acid (L-AA is in Vitamin C products such as Wishtrend 21.5% serum) and is extremely effective in brightening, toning and reducing dark spot. So, products containing E-AA are often expensive than L-AA products. You can see E-AA in the list of ingredients of other high-end products such as Kiehl’s Clearly Corrective Dark Spot Solution Serum (I have not used this serum but i might try it).
  Usage: There are two ways. Option 1: Pump 2-3 drops into the palm and rub the palms together and apply pressure on the face. Option 2: Pump 2-3 drops directly to the 3 points of the face then rub and pat on the skin.

  – Cosrx One Step Pimple Clear Pad:
  Đây là sản phẩm BHA Kenni thích nhất tính tới thời điểm này. Trước đó Kenni có sử dụng Cosrx AHA 7 White Head Power Liquid và Cosrx BHA Blackhead Power Liquid nhưng có lẽ hai sản phẩm đó đều không hợp với da của Kenni, một phần vì liều lượng AHA BHA chứa trong sản phẩm khá cao và mạnh.
  Như các bạn cũng biết, để làn da được sạch sâu từ bên trong, không những phải duy trì dùng các sản phẩm tẩy tế bào chết cơ học (vật lý) mà còn phải dùng đến các sản phẩm tẩy tế bào chết hóa học (BHA, AHA). Các sản phẩm tẩy tế bào chết vật lý được dùng 2 lần/ tuần, công dụng để tẩy lớp tế bào chết trên bề mặt da, giúp da được sạch và dễ hấp thụ các dưỡng chất từ các sản phẩm skincare hơn. Còn các sản phẩm tẩy tế bào chết hóa học được sử dụng hàng ngày như một bước trong skincare routine (không cần rửa lại bằng nước), các sản phẩm này giúp làm sạch sâu lỗ chân lông và giảm tình trạng mụn đáng kể. Tùy vào tình trạng và nhu cầu của mỗi cá nhân mà các bạn lựa chọn các sản phẩm BHA, AHA (Nếu mọi người muốn hiểu rõ hơn về BHA, AHA, Kenni sẽ viết 1 bài nói riêng về vấn đề này).
  Sản phẩm Cosrx One Step Pimple Clear Pad này cực kỳ thích hợp với những bạn bắt đầu sử dụng tẩy tế bào chết hóa học, hoặc như mình là chỉ cần một liều lượng BHA, AHA vừa đủ để làm sạch sâu làn da. Với liều lượng nhẹ, không gây kích ứng da, không gây khô da và hoàn thành nhiệm vụ làm sạch da rất tốt, Kenni cực ưng ý sản phẩm này. Một số nguyên liệu nổi bật trong bảng thành phần: Salix Alba Bark Water (chiết xuất vỏ cây liễu trắng), Betaine Salicylate, Tee Tree Oil.
  Trong 1 hộp sẽ có 70 miếng pad, Kenni sử dụng 1 miếng vào buổi tối, chỉ lần lau miếng pad lên toàn bộ khuôn mặt như lau toner (quy trình sẽ là: Double cleansing -> Toner -> Cosrx One Step Pimple Clear Pad -> Serum -> Cream/Sleeping mask). Tính ra 1 hộp dùng được hơn 2 tháng, với mức giá tầm 350k-400k thì em này tầm mid-end, Kenni thấy đáng đồng tiền bát gạo.
  This is my favorite BHA product up to this point. Previously I used Cosrx AHA 7 White Head Power Liquid and Cosrx BHA Blackhead Power Liquid but perhaps these two products are not suitable for my skin, partly because the dosage of AHA BHA contained in the product is quite high and strong.
  As you all know, in order to have deep cleansed skin from inside, not only to maintain the use of mechanical (physical) exfoliating products but also to use chemical exfoliating products ( BHA, AHA). Physical exfoliating products (as known as peeling scrub or peeling gel) are used twice a week, which is used to remove dead skin cells on the skin surface, helping to keep the skin clean and absorb nutrients from skincare products as well. The chemical exfolianting products (as known as BHA and AHA) are used daily as a step in the skincare routine (no need to wash-off), these products help deep cleanse the pores and reduce the acne condition significantly. Depending on the status and needs of each individual you choose BHA, AHA products (If you guys want to know more about BHA and AHA, I will write a separate article about this issue).
  Cosrx One Step Pimple Clear Pad is extremely suitable for those who start using chemical exfoliating, or just like me who want to use BHA, AHA just enough to thoroughly cleanse the skin.
  With a mild dose, no skin irritation, no skin dryness and skin cleansing accomplishment as well, I really like this product. Some of the stand out ingredients: Salix Alba Bark Water, Betaine Salicylate, Tee Tree Oil.
  In a box there has 70 pads, I use 1 piece in the night, just wipe the pad on the whole face like using toner (my routine is: Double Cleansing -> Toner -> Cosrx One Step Pimple Clear Pad -> Serum -> Cream / Sleeping mask). One box that lasts more than two months, with a price range of $15-$19, it’s mid-end, I think it’s worth it.

  – Tonymoly Mini Peach Lip Balm:
  Một loại son dưỡng môi không màu. Kenni cực kỳ thích mùi đào phảng phất trong son này. Thiết kế vô cùng đáng yêu, nhỏ gọn dễ mang theo bên mình hàng ngày, cộng thêm công dụng dưỡng môi vô cùng hiệu quả, với giá cả phải chăng, không gì có thể ngăn được em này vào danh sách yêu thích của Kenni năm vừa qua.
  A colorless lip balm. I really like the smell of peach in this lipstick. The pakaging is adorable and compact, which easy to carry daily. This one treats my lips very well, with affordable price, nothing can stop this product on this list.

 2. Makeup

  – Toofaced Replenishing Hangover Primer:
  Kenni đã thử qua hơn 7 loại primer khác nhau từ drugstore đến high-end và sau một thời gian sử dụng thì hiện tại primer mà Kenni thích nhất là em này. Với texture dạng lotion, thấm nhanh trên da, không gây kích ứng da, công dụng lớn nhất của primer này đó là dưỡng ẩm cho da. Sản phẩm này không có tính kiềm dầu, tuy nhiên nếu da bạn nào hay bị mất nước, thiếu ẩm như Kenni thì đây là một primer phù hợp.
  Để đọc thêm các loại primer còn lại mọi người có thể đọc ở đây: My Primer Collection
  I have used more than 7 different primers from drugstore to high-end and after using in a long time this one is my currently loving primer. Texture is lotion, quick absorption on the skin, does not induce skin irritation, the biggest effect of this primer is moisturizing the skin. This product can’t control sebum, but if your skin is lack of moisture and skin dehydration like me, this is a suitable primer.
  To read more of the remaining primers you can read here: My Primer Collection

  – Laneige BB Cushion Pore Control No.21 Natural Beige:
  Cushion có độ che phủ thấp đến trung bình. Lớp finish semi-matte, không quá matte cũng không quá dewy. Ưu điểm của sản phẩm này là cho một lớp nền mỏng nhẹ và cực kỳ tự nhiên. Thiết kế khá sang trọng và miếng puff kèm theo cũng tốt hơn các loại cushion puff của Missha, Innisfree.
  Cushion has low to medium coverage. Finish semi-matte, not too matte nor too dewy. The advantage of this product is for a lightweight and ultra-natural background. The design is quite elegant and the accompanying puff is better than cushion puffs of Missha and Innisfree.

  – Innisfree No Sebum Mineral Powder:
  Điểm Kenni thích ở sản phẩm này là lớp che phủ mỏng, mịn, không gây bí da, độ kiềm dầu khá tốt. Phấn không màu, tuy nhiên nếu sử dụng lượng phấn nhiều và chụp đèn flash sẽ thấy mặt hơi trắng.
  The point I like in this product is natural, light and smooth cover, not harmful to skin, good oil control. Transparent powder, however, if you use a lot of powder and take a photo in flash, you will see a white layer on your face.

  – Innisfree Face Designing Duo Contour & Highlighter:
  Bảng contour và highlight với tone màu tự nhiên, phù hợp với các phong cách trang điểm nhẹ nhàng hoặc hơi hướng Hàn Quốc. Chất phấn mịn và dễ tán.
  Contour and highlight palette with natural tones, suitable for everyday makeup look or Korea makeup look. Powder is smooth and easy to blend.

  – Etude House Blend for 4 eyes palette #1.Dry Rose:
  Bảng phấn mắt vô cùng nhỏ gọn và tiện lợi với 4 màu tone ấm, sử dụng cho các makeup look hàng ngày. Điểm Kenni thích nhất ở bảng mắt này là các tone màu cực xinh với màu sắc chủ đạo là hồng đất, nude cam đất, hồng nude và nâu đồng ánh nhũ.
  The eye shadow palette is extremely compact and adorable with 4 warm tone colors, used for every day makeup look. The shades are: orange nude, pink nude, dusty pink and shimmer brown.

  – Tarte Sex Kitten eyeshadow palette: MY TARTE COLLECTION

  – Toofaced Sweet Peach Creamy Peach Oil Lip Gloss #Pure Peach:
  Dạo này Kenni khá thích sử dụng son bóng. Sản phẩm son bóng này không quá dính và bóng. Kenni hay đánh layer lên trên màu son có sẵn, tạo cảm giác như đánh son dưỡng có màu, làm đôi môi nhìn có sức sống và mềm mại hơn. Đặc biệt son có mùi đào rất thơm nữa.
  I like to use lip gloss recently. This lip gloss is not too sticky and glossy. I often apply it on the top of my curent lipstick, looks like a coloral lip balm, make the lips look alive and soft. Especially the smell of peach is very fragrant.

 3. Bodycare

  – Marc Jacobs Daisy Dream Eau de Toilette:
  7 MÓN ĐỒ CẦN THIẾT TRONG TÚI XÁCH VÀO MÙA HÈ LÀ GÌ?

 4. Lifestyle

  – Michael Kors Selma Medium Saffiano Leather Messenger:
  Một trong những dáng túi basic dễ kết hợp với các outfit khác nhau, kích thước vừa phải tiện dụng mang theo hàng ngày.
  Chiếc túi này Kenni mua ở cửa hàng miễn thuế vào đợt đi du lịch Hàn vừa rồi. Michael Kors là một hãng túi có giá thành khá cao và chất lượng tốt. Kenni mua trong đợt sale và được miễn thuế nên chỉ chi có $127 để rước em này về, quá rẻ cho một cuộc tình. Các bạn có thể đọc thêm về chuyến đi Hàn vừa rồi của Kenni ở đây Travel Diary: My first trip to Korea nhen.
  One of the basic bags which easy to combine with different outfits, this one is medium size in order to carry every day.
  This bag I bought at the duty free department in Korea. Michael Kors is a well-known luxury design brand. It just took $127 on sale-off and free tax for me to have this baby luckily. To read more about my trip to Korea: Travel Diary: My first trip to Korea

  – Reputation by Taylor Swift:
  Album phòng thu mới nhất của Taylor Swift. Kenni yêu thích nữ ca sĩ này cũng đã được gần 11 năm nay, tất cả các bài hát của Taylor Kenni đều thuộc hết.
  Album lần này cho thấy một Taylor ở một khía cạnh hoàn toàn khác, nổi loạn hơn, trưởng thành hơn và có phần mạnh mẽ hơn. Tuy nhiên, với những ai yêu quý và theo dõi Taylor một khoảng thời gian dài vẫn nhận ra rằng cô ấy vẫn chính là cô nàng công chúa nhạc đồng quê ngày nào, thể hiện khá rõ qua Track 14 Call It What You Want và Track 15 New Year’s Day. Kenni thích nhất Track 3 I Did Something Bad và Track 10 King Of My Heart.
  The latest studio album by Taylor Swift. I have loved this singer for almost 11 years, I have remembered all of her songs as well.
  This album shows a Taylor in a totally different aspect, more rebellious, more mature and stronger. However, for those who love and follow Taylor for a long time to realize that she is still the Country-Pop Princess, shown quite clearly through Track 14 Call It What You Want and Track 15 New Year’s Day. I’m addited to Track 3 I Did Something Bad And Track 10 King Of My Heart.

Tadaaa~ vừa rồi là 13 sản phẩm Kenni yêu thích nhất trong năm 2017. Các sản phẩm yêu thích trong năm qua của mọi người là gì? Hãy bình luận bên dưới để Kenni biết nha. Mong mọi người sẽ thích bài viết này.
This is my 13 favorite products in 2017. What are your favorite products in the past year? Please comment below to let me know. Hope you guys will like this article.

Stay Flawsome,

Kenni.

Advertisement

2 thoughts on “MY FAVORITES 2017

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s